Maanantai-perjantai 9:00–17:00 _  03 - 616 9909 _  Lukiokatu 36, 13130 Hämeenlinna

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

 • On aika saada vene vesille talven jäljiltä. Akut ovat tuotteita, jotka tulee kunnostaa keväällä ennen käyttöönottoa. Pienellä vaivalla välttää ongelmat ennen veneilykauden starttia.

  Akkua uhkaa itsepurkautuminen tai muut häiriöt, jotka aiheuttavat käynnistysongelmia tai akku voi jopa vioittua. Ennen ensimmäistä veneajelua on siis syytä tarkistaa akku.

  • Tarkista akku ulkoisesti, näkyykö siinä vaurioita. Kosteus ja veden kondensoituminen voivat hapettaa akkunavat. Jos akku on purkautunut, valkoiset lyijysulfaattirakeet kertyvät akkulevyjen pinnalle ja haittaavat akun varautumista, sillä nämä rakeet eivät johda sähköä. Pahimmassa tapauksessa muovikuori on murtunut pakkasessa, akkuhapot valuneet pois ja tällöin akku on käyttökelvoton.
  • Akku tulee olla ladattu varmasti täyteen ennen käyttöönottoa. Varmista varaustaso akkutesterillä tai volttimittarilla. Mikäli varaustaso ei nouse täyteen saakka, on akun käyttöikä päättynyt.
  • Hanki hyvä, akkuusi sopiva varaaja, jossa on lämpötilakompensointi.
  • Puhdista akku ulkoisesti kostealla liinalla ja voitele navat rasvalla joka suojaa hapettumiselta.
  • Jos akkumallisi voi avata, tarkista happotaso ja lisää tarvittaessa vettä.

  Täyteen varatun akun jännite on n. 12,7 V. Lepojännitteen ollessa 12,4 V akku on varattava vaurioiden välttämiseksi. Osittain varatussa akussa on vaarana sulfatoituminen, mikä alentaa akun kapasiteettia. Akun suorituskyky heikkenee myös äärimmäisissä lämpötiloissa.

  Oikein huollettuna ja säilytettynä ajoneuvon akku kestää useita vuosia.

    Takaisin

Ajankohtaisia tuotteita